Helyi népszavazás dönthet a Tubesről

MTI
2006.12.01. 19:49
Kellő számú aláírást tudtak hitelesíteni a korábban benyújtott aláírások közül ahhoz, hogy a Pécs közelében fekvő Tubes-hegyre tervezett katonai lokátor sorsáról helyi népszavazást írjanak ki - közölte Pécs főjegyzője pénteken az MTI-vel.

Papp Judit elmondta, hogy a 18.968 leadott aláírásból 12.798 érvényes volt, 3.930-at viszont formai hibák miatt nem ellenőriztek. Ez azt jelenti, hogy a szükséges 12 ezer 709-nél csak 89-cel több aláírást gyűjtöttek össze.

A kérdőívek aláírói azt támogatták, hogy a Tubesre tervezett katonai lokátor sorsának ügyében helyi népszavazás mondja ki a döntő szót - jegyezte meg. A főjegyző kitért arra is, a tubesi lokátor ügyében sorra kerülő helyi népszavazás kiírásáról szóló előterjesztés decemberben kerül a közgyűlés elé.

Szólt arról is, a helyi népszavazást várhatóan 2007 februárjának utolsó hétvégéjére tűzik ki. A népszavazás abban az esetben lesz érvényes, ha a város lakóinak fele, azaz 64.000 választásra jogosult állampolgára vesz részt azon, s adja le a voksát.