Nyomozás indul a soproni önkormányzatnál

MTI
2007.02.02. 19:05

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a soproni önkormányzat feljelentése nyomán. Ugyanakkor azzal a kéréssel fordultak az ORFK-hoz, hogy az ügy vizsgálatára célszerűségi okból más nyomozó hatóságot jelöljön ki, tájékoztatott a megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken. A célszerűségi okon azt értik, hogy még az elfogultság látszatát is el akarják kerülni az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozás során.

Múlt csütörtökön Fodor Tamás (Fidesz), Sopron polgármestere rendkívüli közgyűlést hívott össze, amely - mint azt a polgármester elmondta - "súlyos, de egyben felelősségteljes döntést hozva" elhatározta, hogy polgári és büntetőeljárásokat kezdeményeznek.

A döntés indoka az volt, hogy az önkormányzatnál és annak vagyonkezelő cégénél elvégzett szakmai vizsgálatok szerinte több súlyos, törvénytelen gazdasági ügyletre világítottak rá, amelyek több százmilliós, sőt milliárdos károkozást, így súlyos vagyonvesztést eredményezhettek Sopron városának, jelentette ki a város polgármestere.