Herényi: Orbán nem tárgyal a középosztály védelméről

MTI
2007.04.27. 07:36

Orbán Viktor nem tárgyal a középosztály védelméről, a Fidesz vezetőjének esze ágában sincs egyeztetni az MDF 13 pontjáról - közölte Herényi Károly, az MDF elnöke az MTI-vel.

"A Magyar Demokrata Fórum sajnálattal veszi tudomásul, hogy Orbán Viktor a polgár hívószó elhagyása után a polgári értékeket és érdekeket is végérvényesen elfeledte. A Fidesz elnöke hosszú időn keresztül egy primadonnához hasonlóan kérette magát, mára azonban fény derült az igazságra: esze ágában sincs érdemi párbeszédet folytatni a megszorítások és reformok terheit viselő magyar középosztály sorsáról" - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

Az MDF bízott benne, hogy a 13 pont megfelelő tárgyalási alapnak bizonyul a Fidesz számára is - tette hozzá a frakcióvezető. "Orbán Viktor elutasító, közönyös magatartása nem meglepő, hiszen az új plebejus-stratégiában nincs helye a magyar középosztálynak. Az újabban Lenint idéző Fidesz-elnök a középosztály helyett a plebejusokra vetette ki hálóját" - hangsúlyozta Herényi Károly.

Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese márciusban még azt mondta a távirati irodának, hogy áprilisban ülhetnek tárgyalóasztalhoz Orbán Viktorral, azt követően, hogy a két párt szakértői csoportjai egyeztettek egymással. Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt követően jelentette be, hogy a Fidesz vezetőjével is egyeztetne a középosztályt érintő tizenhárom kérdésről, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt az MDF-frakció a pontokról január végén.