Önkormányzati biztost neveztek ki a szentesi kórház élére

MTI
2007.05.24. 12:58

A Csongrád Megyei Közgyűlés (CSMK) legutóbbi ülésén új főigazgatót és önkormányzati biztost nevezett ki a fenntartásában lévő szentesi Bugyi István Kórház élére, amely több százmillió forint adósággal küzd, mondta a CSMK elnöke csütörtökön, Szegeden. Magyar Anna sajtótájékoztatón elmondta, azzal indították el a vezetőket, hogy miközben fenntartják a gyógyítás színvonalát, igazodjanak az új ágystruktúrához, a teljesítményvolumen-korlát (tvk) kerethez és az intézmény pénzügyi helyzetét is stabilizálják.

Elmondta, a váltásra azért van szükség, mert a korábbi főigazgató elképzelései alapján év végére az intézmény adósságállománya elérné a 927 millió forintot. Az új vezetőktől elvárja, hogy ennél kevesebb legyen az intézmény adóssága. Várkonyi Katalin főigazgató közölte, ha csak az ágyszám és tvk-keret csökkenéshez kellene igazodniuk, már az is nehéz helyzetet eredményezne a súlyponti kórházban, de emellett a jelentős adósságállományt is kezelni kell.

Weisz Péter egészségügyi szakmenedzser, közgazdász szerint alapvető feladatuk, hogy megtalálják az intézmény konszolidálásához vezető lépéseket, helyreállítsák a likviditást úgy, hogy a gyógyító szerepét az intézmény be tudja tölteni.