Alkoholmegvonás miatt halhatott meg a mátészalkai betörõ

2008.01.09. 13:43
Az ájultan fekvõ férfit nem a mentõ, hanem a rendõr vitte el a tett helyszínérõl, a fogdában azonban meghalt.

Alkoholmegvonás miatt halt meg kedden reggel a mátészalkai fogdában, az a férfi, akit nem sokkal korábban vittek be egy betörés helyszínérõl.

Egy mátészalkai családi ház udvarán a rendõrök a földön fekve találták a betörõt kedden hajnalban, mellette a vérzõ kezû tulajdonossal.

A fiatalembert, akinek kezét ez betört üveg vágta el, a mentõk, az ittas betörõt a rendõrök vitték el, miután az orvos megállapította, hogy nincs látható sérülése.

A mátészalkai kapitányság fogdájában helyezték el. A helyiséget monitoron keresztül figyelte egy rendõr. Mikor a férfi már hosszú ideje nem mozdult, a rendõr bement hozzá és látta, hogy a férfi eszméletlen. A kiérkezõ mentõ megállapította, hogy a 43 éves férfi meghalt.

Az elsõdleges orvosszakértõi szerint a keringés és a légzés leállása okozta a halált. A boncolást végzõ orvos szerint valószínû, hogy alkoholmegvonás idézte elõ a rendellenességet.

Az eddigi vizsgálatok szerint a betörõ elfogásakor sem részeg volt, hanem elvonási tünetek miatt feküdt ájultan a földön. A férfi halálával kapcsolatban nem találtak bûncselekményre utaló jelet.