Feladta magát az újlipótvárosi lövöldöző

2005.02.02. 18:43
Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki szerda délután egy szóváltás után belelőtt két vitapartnerébe és elmenekült. A két áldozatot életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Szerdán fél hét körül feladta magát az az Orosz György nevű férfi, aki ellen a rendőrség országos körözést adott ki, miután pisztolyával életveszélyesen megsebesített egy testvérpárt az Újlipótvárosban.


Klikk a képre!
Az eddigi adatok szerint szerdán délután, fél három körül keveredett feltehetően üzleti jellegű vitába egy társaság a XIII. kerületi Hollán Ernő utca egyik szórakozóhelye előtt.

A szóváltás hevében Orosz György, a későbbi gyanúsított, fegyvert - feltehetőleg egy kilenc milliméteres kaliberű pisztolyt - rántott elő, és azzal súlyosan megsebesítette két vitapartnerét. A 44 éves budapesti férfi ellen ezután országos körözést adott ki a rendőrség, és nagy erőkkel keresték a meneküléshez használt gépkocsit is.


A körözött férfi

A sértettek - egy 41 éves férfi és 32 éves öccse - az első jelentések szerint életveszélyesen megsebesültek; a mentők mindkettejüket az Árpád Kórházba szállították. Az MTI úgy tudja, a lövöldözésben az egyik embert mellbe, a másikat hátba lőtték. A Tv2 esti híradója szerint este fél hét körül még mindketten a műtőben voltak.