Szabadlábon védekezhet Farkas Péter

2006.02.16. 17:32
Szabadlábra helyezte a bíróság Farkas Péter birkozó olimpikont, akit 2004-ben testvérével és egy társával együtt előzetes letartóztatásba helyeztek, mert nagy mennyiségű házilag termelt marihuánát, kábítószert találtak egy családi házukban.

Farkas Péter 16 hónapot töltött el a rácsok mögött, a vádemelés után, szerdán kezdődött meg perének tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ami másnap ügyészségi indítványra szabadlábra helyezése mellett döntött, értesült a HavariaPress.


A szerdai tárgyalás képei

Pelle Andrea, az olimpikon védője elmondta, mindhárom férfit szabadlábra helyezték, a bíróság szerint ugyanis nem áll fent rejtőzés, szökés veszélye, de Budapest területét nem hagyhatják el. Az ügyvéd szerint nem törvényszerű, de gyakran előfordul ilyen bírósági döntés.

Farkas első tárgyalását egyébként - meglehetősen szokatlan módon - zárt ajtók mögött tárgyalták szerdán. Zárt tárgyalást általában a nemi erkölcs elleni bűntettek, családjogi perek, illetve szabadalommal kapcsolatos ügyekben tartanak.

Farkasék XVIII. kerületi ingatlanának sok millió forintos ráfordítással kialakított szellőző-, párologtató- és világítóberendezéssel felszerelt helyiségeiben több ezer tő, Budapesten rekordnak számító marihuánát találtak 2004. októberében.

Az 1992-ben Barcelonában aranyérmet nyert Farkas Péternek már több büntetőügye volt. Egy ízben hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság.