Két évig ült a vécén

2008.03.13. 11:42
Félelmei miatt zárkózott be barátja lakásának vécéjébe egy amerikai nő, és két évig ki sem jött. A férfi azt állítja, eleinte próbálta kihívni, de nem sikerült, végül hozzászokott a helyzethez. Az ülőkét orvosoknak kellett leoperálni a nő lábáról. Tolószékben maradhat elhalt végtagjai miatt.

Két éven át ült vécén megszakítás nélkül egy 35 éves nő az Egyesült Államokban, mert félt kijönni. Fóbiája miatt sorvadásnak indultak lábizmai.

A nessi (Kansas) hölgy barátja, Kory McFarren lakásában fészkelte be magát az illemhelyre. A férfi rendre vitt neki enni és innivalót, s próbálta minden áldott nap kicsalogatni, ám az asszony csak ennyit felelt: "Talán majd holnap kijövök".

A lakásban volt egy másik fürdőszoba is, a férfi így nem maradt vécé nélkül. Két év után azonban annyira megelégelte a dolgot, hogy a minap kihívta a mentőket, akiknek nem volt könnyű dolguk. A nő, Pam Babcock egyrészt nem volt hajlandó velük menni, másrészt nem is tudott.

A mentőknek sem sikerült felállítaniuk, a lábán lévő bőr ránőtt a két év alatt a vécéülőkére. Végül feszítővasakkal leszedték az ülőkét és azzal együtt vitték kórházba a nőt, akinek teljesen érzéketlenné váltak lábai, a bennük lévő idegek sérültek, és nem kizárt, hogy az asszony élete végig tolószékbe kényszerül.

A férfi hozzászokott a helyzethez

Az ügybe a rendőrség is bekapcsolódott és kérdőre vonta a férfit, miért telt neki két évbe, hogy segítséget hívjon.

A késlekedést a 36 éves illető azzal magyarázta, hogy barátnője felnőtt ember, saját elhatározásából ült annyit a vécén, ő pedig egy idő után hozzászokott a helyzethez. Elismerte ugyanakkor, hogy hamarabb is hívhatott volna segítséget.

A férfi elmondta még, barátnője fokozatosan egyre több időt töltött vécén, aztán már nem akart kijönni.

A nőről egy szomszédja az AP-nek elmondta, nem volt könnyű gyerekkora: édesanyja korán meghalt, a kislány pedig úgy nőtt föl, hogy alig jött ki a házból. A barátja szerint a gyerekkori verések miatt alakult ki ez a fóbiája.