Fegyveres rablás a fõvárosban

2008.03.17. 17:12
Lövés is eldördült, amikor kiraboltak egy irodaházat hétfõn kora délután Budapest XVI. kerületében. Valószínûleg egy gázriasztó fegyvert sütöttek el a támadók, amikor menekültek. Még nem tudni, megsérült-e valaki. A rablókat elfogták.

Két embert kellett kórházba vinni, miután kiraboltak egy irodát hétfőn kora délután Budapest XVI. kerületében. Lövés is eldördült. Az egyik alkalmazott és az ügyvezető igazgató sérült meg, egyikük sem lövéstől, hanem azért, mert mindketten dulakodtak a támadókkal.

Mint kiderült, lopásként indult a délutáni fegyveres rablás Budapesten, a XVI. kerületi Rákosi úton. Egy férfi bement érdeklődni a logisztikával foglalkozó céghez arról, hogy egy általa megnevezett gazdasági társaság számára lesz-e mostanában kifizetés.

Az alkalmazottak elküldték, később azonban már egy társával együtt jött vissza, és elemelték az irodában lévő pénzes kazettát, mondta a Független Hírügynökségnek Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.

Két női alkalmazott azonnal utánuk szaladt, hogy feltartóztassák őket, majd az utcán csatlakozott hozzájuk a cég ügyvezető igazgatója is. Az utcán dulakodtak a rablókkal, miközben az egyik támadó háromszor is elsütötte a nála lévő gáz-riasztó fegyverét.

Rövidesen megérkezett a cég biztonsági szolgálata, akik feltartóztatták a támadókat a rendőrök megérkezéséig. Így megkerült az ellopott pénzkazetta és a benne lévő pénz is.

A dulakodásban az egyik nő és a cégvezető sérült meg, egyelőre nem tudni, hogy mennyire, de nem a fegyvertől sérültek meg. Mindkettőjüket kórházba vitték.

A két 31 éves támadót a rendőrök előállították. Egy gázriasztó fegyver volt egyiküknél, amit engedéllyel tartott.