Négy gyerekével végzett az apa

2008.03.26. 23:14
A feleségével és 4 gyerekével végző iowai férfit a múlt hónapban félmillió dollár elsikkasztásával vádolták meg. Egyesével verte agyon a gyerekeket, majd megölte magát.

Négy gyerekét és feleségét verte agyon egy iowai férfi, majd autójával öngyilkos lett, írja a CNN. A 42 éves férfi ellen eljárás folyt több mint félmillió dollár elsikkasztása miatt.

A Sueppel család öt tagját találta meg holtan a rendőrség hétfőn Iowa városban, halálukat súlyos bántalmazás okozta. Nem sokkal később egy halálos autóbalesethez riasztották a rendőröket.

Az eddigi vizsgálat szerint Steven Sueppel először feleségével végzett, majd gyerekeid próbálta meg szén-monoxiddal megmérgezni a garázsban, ám miután ez nem sikerült, egyenként - feltehetően két baseballütővel - végzett velük. A gyerekek - két lány és két fiú - 3, 5, 8 és 10 évesek voltak.

Miután végzett a gyerekekkel Sueppel az Iowa folyóba akarta magát fojtani, de nem járt sikerrel. Kihívta a rendőrséget a házához, majd kisbuszával az autópályára hajtott, ahol nekirohant egy tartóelemnek. Autója felgyulladt, ő szörnyethalt.

A férfi hosszú búcsúlevelet írt, amit a konyhában hagyott címezetlenül, és hangüzenetet küldött ügyvédjének, volt bankjának, apjának és testvérének. Az egyik üzenetben Sueppel megjegyezést tesz arra, családja a mennyországba került.

A rendőrség az üzenetek tartalmáról annyit közölt, Sueppel rengetegszer bocsánatot kér bennük, de arról nem tesz említést, miért éppen most telt be nála a pohár.

A férfit a múlt hónapban vádolták meg, hogy 560 ezer dollárt (kb. 112 millió forint) sikkasztott egy Johnson megyei bankban, aminek alelnöke volt. Sueppelt 250 ezer dolláros óvadék fejében helyezték szabadlábra. A hatóságok vagyonelkobzási eljárást is indítottak. Az első tárgyalás április 21-én lett volna.