41 óra egy New York-i liftben

2008.04.21. 18:57
Egy férfi 41 órás liftrabságáról 9 éve készült videofelvétel, amelyet most tettek fel az internetre, rövid idő alatt hatalmas netkarriert futott be.

Nicholas White csupán egy rövid cigarettaszünetre akart leugrani azon a péntek délelőttön, mikor 1999. október 15-én a New York-i McGraw-Hill épület felvonójában rekedt.

"Egy bizonyos idő elteltével tudtam, hogy elég nagy bajban vagyok, mert hétvége volt" - nyilatkozta hétfőn a Good Morning America című beszélgetős műsorában.

A liftrabságról készült biztonságikamera-felvétel a The New Yorker április 21-i online kiadásában jelent meg.

White szerint azért váltott ki ekkora érdeklődést, mert mindenki kíváncsi rá, vajon mit tenne hasonló helyzetben.

A klasszikus zongoramuzsikával aláfestett, megszerkesztett videó bemutatja, hogy járkál, megpróbál felkapaszkodni a lift falán, lefekszik, magzatpózban pihen, az ajtót szétfeszítve kémleli a téglafalat.

A közel két napra foglyul esett férfi, aki akkoriban a Business Week című hetilap egyik menedzsere volt, a felhőkarcoló gondnokságát és a liftfenntartókat is beperelte, és végül meg is állapodott velük a kártalanításról.

A New Yorker cikke szerint emlegettek holmi áramkimaradást, de végül sohasem derült ki, hogy mi okozta a felvonó hibáját.