Rejtélyes mészárlás egy ohiói farmon

2005.05.30. 12:35
Egyelőre nem tudni, ki lőtte agyon azt a hat embert, akiket vasárnap találtak meg egy ohiói farmon, Bellefontaine közelében. Az egyetlen túlélő, egy 15 éves kislány súlyos nyaksérülése ellenére még tudta értesíteni a rendőrséget.

Rejtélyes gyilkosságsorozat áldozataira bukkant az amerikai rendőrség vasárnap egy telefonos bejelentés nyomán az Ohio állambeli Bellefontaine közelében, egy nagy farmon.

Három családtag is az áldozatok között

Az ügyben eljáró helyi rendőrség hat holttestet talált a farmon, két különálló épületben. A nyomozók feltételezik, hogy a mészárlás tettese is meghalt, feltehetőleg öngyilkosságot követett el. A lövöldözés hetedik áldozatát súlyos nyaksérülésekkel ápolják.

Egyelőre semmi sem tudható a véres tett indítékáról. A végrehajtásról annyit lehet tudni, hogy lőfegyverrel gyilkolták meg az áldozatokat. Egy hetedik személyt - egy 15 éves kamaszlányt - lövés ért a nyakán, de súlyos sérülése ellenére fel tudta hívni mobiltelefonon egy ismerősét, s ez az illető riasztotta a rendőrséget. A sebesültet kórházba szállították, állapotáról még nem adtak ki közleményt.

Az áldozatok neveit közölte ugyan a rendőrség, de azt nem, milyen kapcsolatban álltak egymással. A nevek azonosságából ítélve legalább hárman egy családhoz tartozhattak.

A halálos áldozatok közül két frissen érettségizett diák is volt, akik ezen a vasárnapi napon vehették volna át bizonyítványukat a helyi középiskolában.

Mindenki ismerte egymást

A rendőrség több fegyvert is talált a helyszínen, abban a helyiségben, ahol négy holttestre is rábukkantak, egy puska is volt, de a rendőrség egyelőre nem közölte, használták-e a lövöldözésben.

A helyi seriff irodájában egész nap ki-be jártak a hozzátartozók, ismerősök, akik az AP helyszíni tudósítója szerint a legtöbben sírva távoztak az épületből. Egy, az ájulás határán lévő asszonyt maga seriff támogatott be az irodájába. "Így mennek itt a dolgok, hiszen mindenki ismeri egymást" - nyilatkozta Michael Henry, a 13 ezer lakosú körzet rendőrségi vezetője.