Vallási szekta ejtett foglyul egy magyar nőt

2006.08.11. 17:44
Két hónapig tartott fogva egy Amerikában élő magyar nőt egy fekete mágiát űző szlovákiai szekta Királyhelmenc környékén. A nőnek végül sikerült értesítenie családját, és a szlovák rendőrség kiszabadította őt és a szekta többi foglyát.

Rendőrségi kommandó szabadított ki pénteken hajnalban egy Floridában élő magyar állampolgárságú nőt egy szlovákiai szekta karmai közül.

Az MTI nem hivatalos forrásból származó értesülése szerint a férjével huzamosabb ideje az Egyesült Államokban élő 34 éves nő, S. Mónika néhány hónappal ezelőtt levelezni kezdett egy gyógynövényekkel foglalkozó természetgyógyásszal, aki egy pontosabban nem megjelölt helységben, valahol Szlovákia keleti végein, Királyhelmec (Královsky Chlmec) környékén él egy átalakított farmon.

Sikerült telefonálnia

A nő körülbelül két hónapja Szlovákiába utazott, hogy személyesen is felvegye a kapcsolatot a természetgyógyásszal, akitől szakmai ismereteket akart elsajátítani, de azóta sem Floridában élő férjének, sem Magyarországon élő édesanyjának, és másnak sem adott magáról életjelet.

A férj és a családtagok hiába keresték, mígnem a nő sokszori eredménytelen kísérletezés után szerdán titokban mégis fel tudta hívni családját, és el tudta mondani, hogy a természetgyógyász egy vallási szekta vezetője, aki más személyekkel együtt fogva tartja őt, és durván bánik vele. A család azonnal a magyar rendőrséghez fordult. Más beszámolók szerint a szektavezér próbálta meg zsarolni a családot.

A szlovák kommandósok lecsaptak a szektára

A nőt a pozsonyi magyar nagykövetség feljelentése után a szlovák rendőrség azonnal keresni kezdte, két nap múltán, pénteken hajnalban pedig egy kommandós osztag sikeresen ki is szabadította őt az erőszakos fogvatartók karmai közül, mondta el a történet szerencsés végkifejletét Riskó Nagy László, a pozsonyi magyar nagykövetség konzulja.

A nő fogva tartói szélsőséges, fekete mágiával kapcsolatos hitnek hódoló társaság tagjai, akik az erőszakkal fogva tartott nőt a szertartások során többször testileg is bántalmazták. A magyar nő nem egyedüli áldozata volt a társaságnak.

Fegyvereket is lefoglaltak

A szlovák kommandósok négy személyt fogtak el, köztük a szekta 34 éves vezetőjét, egy bizonyos Arnold V.-t, adta hírül a TASR szlovák hírügynökség a Szlovákia rendőrfőkapitánya, Ján Palacka. A szektavezető, akit mindenkinek mesternek kellett szólítania, a rendőrségnek azt állította, a nő a jövendő felesége. A férfi a nő férjét is megpróbálta megzsarolni, amikor 40 ezer dollárt kért a nő elengedéséért.

A házkutatásnál a rendőrség könnyűdrogot (hasist, marihuánát), két revolvert és egy házilag készített fegyvert és több mint 200 különféle töltényt talált, továbbá fekete mágia és sátánimádás űzéséhez használt tárgyakat foglaltak le. A ház kertjében egy ötméteres kört alakítottak ki, itt tartották a vallási rituálékat. A szektának honlapja is volt, vezetője természetgyógyásznak adta ki magát.

A szlovák rendőrség beszámolója szerint a bandatagokra 4-10 év börtön várhat, túszejtéssel, drogbűnténnyel, tiltott fegyverkezéssel és fegyverkereskedelemmel vádolják őket.

Az áldozat igen rossz lelkiállapotban van, pszichológus jelenlétében folyik a kihallgatása. A sértettek kihallgatása után a szlovák rendőrség a gyanúsítottak ellen vádat emel. A magyar nő - legkorábban szombat délután esedékes - hazatérését a pozsonyi magyar nagykövetség a Magyarországon élő család tagjaival történt egyeztetés alapján már megszervezte.