Lánya dobta fel a szélhámos postásnőt

2007.12.13. 21:38
Egy soproni panzióban húzta meg magát az a postás, aki két hete tűnt el Alsóörsön táskájában több százezer forinttal.

Csütörtök este Sopronban került elő az a postásnő, aki 2 hete tűnt el a Veszprém megyei Alsóörsről. A 44 éves asszony a lányát hívta fel telefonon, így bukkantak nyomára a rendőrök. A nő jól van.

Az asszony egy soproni panzióban vett ki szobát, és az épület előtti nyilvános fülkéből hívta fel a lányát csütörtök délután. A hívásról a lánya értesítette veszprémi rendőröket, akik a hívószám alapján beazonosították a telefonfülkét.

A 44 éves asszonyt végül a soproni rendőrök állították elő, az eljárást a veszprémiek folytatják.

Az asszony két héttel ezelőtt tűnt el, amikor nyugdíjakat vitt ki Alsóörsön. Táskájában több százezer forint volt. Az asszony kerékpárját két nappal később az Alsóörsöt Káptalanfüreddel összekötő úton megtalálták.

A postásnőt az elmúlt hetekben nagy erőkkel kereste a rendőrség; bevetettek helikoptert, hőérzékelő kamerát és tetemkereső kutyát is.

A Magyar Posta és a rendőrség összesen egymillió forintnyi nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A postásnő már kétszer eltűnt: 20 éve Törökország határánál állították meg, de "világgá ment" idén tavasszal is, ám Badacsonytomajnál visszafordult gépkocsijával.

A postásnő októberben nem tudott elszámolni 170 ezer forinttal, ezért a Magyar Posta az elmúlt napokban sikkasztás miatt - egyelőre ismeretlen tettes ellen - feljelentést tett.