A rendőrtől követelte vissza a drog árát

2006.12.20. 23:25
A kábítószerkereskedelemben él még a nézet, hogy a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogad el a díler. Egy amerikai nő ebbe nem akart beleegyezni, ezért a rendőrséghez fordult.

A rendőrtől kért segítséget egy Észak Karolina-i nő, mert rossz minőségű cracket vásárolt, és vissza szerette volna szerezni a pénzét. A nőt őrizetbe vették, a dealernél azonban se pénzt, se kábítószert nem találtak, számolt be az AP.

Az eset még múlt hét pénteken történt Putnam megye egyik bevásárlóközpontjánál. Az 50 éves Eloise Reaves egy parkolóban fordult a járőrhöz, és elmondta, ócska minőségű kábítószert kapott a kereskedőtől, és szeretné visszaszerezni a pénzt.

"Ezután fogta a cracket, kivette a szájából és Pedrick serifhelyettes gépkocsijának csomagtartójára tette" - számolt be a rendőrség.

A serifhelyettes ekkor figyelmeztette Reavest, hogy kénytelen a kábítószert megvizsgálni, és ha a teszt eredménye pozitív, kábítószerrel való visszaélés miatt eljárást indítani ellene.

Miután a rendőrség valóban drogként azonosította a szert, a nő elmondta, hogy valóban, a kokainból előállított tömegdrog "kokain és viasz rossz minőségű keveréke", és éppen ezért akarja visszakérni a pénzt attól, akitől vette.

A nőt végül letartóztatták, őrizetbe vették, és csak 1504 dolláros (290 ezer forintos) óvadék ellenében engedték szabadlábra. A rendőrség egyébként utána nézett Reaves dílerének is, akinél azonban sem pénzt, sem drogot nem találtak.

Magyarországon a fű homokos

A kábítószer illegalitása, előállításának ellenőrizetlensége miatt a fogyasztók valóban sosem lehetnek biztosak abban, hogy milyen minőségű kábítószert fogyasztanak, amely rossz esetben komoly egészségkárosodást okozhat.

Az utóbbi hónapokban például Magyarországon is feltűnt a homokkal dúsított marihuána, amit a terjesztők a nagyobb profit reményében adnak a könnyűdroghoz. Az ilyen marihuána fogyasztása hosszú távon komoly veszélyeket rejt magában, hiszen a fű szívásakor a homokszemcsék a tüdőbe kerülnek, amik fertőzést, illetve tüdőbetegséget okozhatnak. A szennyezett fű elfogyasztásakor ezért ajánlott a cigarettaszűrő használata.