Sísapkás gyerekek raboltak Miskolcon

2006.12.12. 17:42
Az eladónő határozott védekezése miatt kudarcba fulladt két alig tízéves gyerek rablása Miskolcon. Egyikük már több bűncselekményt is elkövetett, most sísapkában és késsel rontott az üzletbe a bevételért.

Két, alig tizenéves suhanc próbált kirabolni egy kisboltot Miskolcon. A rablás értelmi szerzője és tényleges kivitelezője a 13 éves, "rangidős" fiú volt, míg egy évvel fiatalabb társára a figyelő szerepét osztotta, mondta Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nagyobbik gyerek belépett az üzletbe, majd az ott egyedül dolgozó asszonytól pénzt követelt. Miután a nő kellő határozottsággal mondott nemet, az elkövető és a sértett között dulakodás alakult ki. Az arcát sísapka alá rejtő támadó egy késsel még az alkalmazott arcába is belevágott, de ezzel csak még hevesebb védekezésre késztette az asszonyt, aki végül meghátrálásra késztette a rablót.

A zsákmány nélkül menekülő tettes futtában az egyik cipőjét is elvesztette. A rendőrség mindkét gyereket elkapta, és bár az idősebb fiú már sokadik bűncselekményét és nem első rablását követte el, életkoruk büntethetőséget kizáró okot jelent. A kiskorú elkövetőket átmenetileg gyermekvédelmi intézetben helyezték el- tette hozzá a szóvivő.