Nevelőszülőkhöz került Adolf Hitler

2009.01.14. 18:34
A hároméves amerikai kisfiú nővéreinek is náci neveket adtak szüleik.

Elvette szüleitől az illetékes amerikai gyámhatóság a hároméves Adolf Hitler Campbellt. A kis Adolf decemberben került a hírekbe apja révén, aki panaszt tett egy élelmiszerüzlet ellen, amiért az elutasította, hogy ráírják a fiú születésnapi tortájára azt, hogy Adolf Hitler.

Most a gyámhatóság két testvérével együtt elvette szüleitől és más családnál helyezte el. Egyik testvére a JoyceLynn Aryan Nation keresztneveket viseli. A két utóbbi név magyar fordítása: árja nemzet. Az apa, Heath Campbell holokauszttagadó, lakását pedig horogkeresztekkel és náci holmikkal díszíti, írta szerdai beszámolójában a New York Daily News című lap.

A New Jersey állami gyámhatóság nem indokolta az intézkedést. A LehighValleyLive.com című regionális hírportál szerint a gyerekek elhanyagolásáról nem lehet szó, és arra sem utalnak jelek, hogy a szülők erőszakoskodtak volna a kisfiúval és a két lánnyal.

"Ezek csak nevek" - reagált a névválasztás miatti kritikákra Heath Campbell még decemberben. "Igen, a nácik annak idején rosszakat tettek, de az én gyerekeim kicsik, nem úgy fognak felnőni" - mondta a 36 éves apa. Az Egyesült Államok számos államában a szülők bármilyen keresztnevet adhatnak a gyerekeiknek.