Szurkolói összecsapás az agárdi állomáson

2007.04.22. 14:36
Szombaton a fővárosban játszott a Budapest Honvéd és a Fehérvár FC, a mérkőzés végeredménye 1-1 lett. A vonattal hazafelé tartó fehérváriakat Agárdnál várták be az autóval utazó Honvéd-szurkolók, majd a két ellentábor összecsapott. Négy ember könnyebben megsérült, az utasok rettegtek, a vonat két órát vesztegelt. A szemtanú, a MÁV és a rendőrség beszámolói kissé eltérnek.

Szombat este 11 óra körül szurkolói csoportok csaptak össze az agárdi vasútállomásnál, az FC Fehérvár és a Budapest Honvéd szurkolóinak egy 150 fős csoportja megrongált több vasúti szerelvényt és az állomás épületét. Az összecsapásban négy ember könnyebben megsérült, tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szemtanú szerint összecsaptak

Este 10 óra után indult egy vonat Budapestről a Déli pályaudvarról, melyen fehérvári szurkolók utaztak hazafelé az FC Fehérvár és a Budapest Honvéd döntetlenül zárult meccse után. A drukkereket rendőrök kísérték a vonaton, bár a kalauz még a fővárosban jelezte, nem kéne őket felengedni a vonatra, számolt be az Indexnek egy utas, aki szintén azon a vonaton utazott. Elmondta, hogy már útközben elkezdődött az üvöltözés és a randalírozás.

Mire a vonat Agárdra ért, csaknem 20 autóval befutottak az állomásra a Honvéd szurkolói, és egy görögtüzet dobtak a vonatba, majd a két tábor összecsapott. Először a mentők érkeztek a helyszínre, negyed órával később pedig a rendőrség egy autója, ehhez később csatlakozott két további rendőrautó és egy rendőrségi kisbusz is. Ekkor a rendőrök összecsaptak a szurkolókkal az állomás mögötti területen, mesélte a szemtanú. A szerelvény az összecsapás és a helyszínelés miatt még éjfélkor is Agárdon vesztegelt.

Több százezer forintos kár

Agárdon a két tábor összeverekedett, a dulakodás közben három autót tönkretettek, a vasúti vagont megrongálták, számolt be az Indexnek Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője. Az üvegeket betörték, több poroltót eltulajdonítottak, három személyvagont a nagykanizsai járműjavítóba kellett szállítani.

A MÁV még nem állapította meg pontosan az okozott kár mértékét, előzetes becslések szerint eléri a több százezer forintot. Az utasokat egy, a Déliből később induló vonattal szállítottak tovább Siófok felé. A MÁV feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mondta Kavalecz Imre.

A rendőrség szerint elmenekültek

A rendőrség ezzel szemben arról számolt be, hogy a Honvéd szurkolói görögtüzet dobtak egy vasúti kocsiba, a vonatvezető addigra viszont elindította a szerelvényt. A tüzet látva meghúzta a vészféket, leállította a vonatot, a Honvéd drukkerei pedig elmenekültek a helyszínről. Az ügyben csoportos garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség.