A tetőre menekültek az ajkai paneltűz miatt a lakók

2004.11.02. 18:57
Harminc tűzoltó hat tűzoltóautóval oltotta el azt a tüzet Ajkán, amely egy tízemeletes ház pincéjéből tört elő kedden délután. A hangosbemondóval riasztott lakók közül sokan a tetőn kerestek menedéket, mert a lépcsőházban elviselhetetlen füst terjengett.
Egy tízemeletes panelház alagsorából tűz tört elő kedden délután Ajkán. Az alagsorban két pincerekesz égett - mondta az Indexnek Póczik József ajkai tűzoltóparancsnok.

A 2-es fokozatú tűz miatt riasztott tűzoltók Ajkáról, Pápáról és Veszprémből érkeztek a helyszínre. Az oltásban hat autó és harminc tűzoltó vett részt. A panelban a lépcsőház megtelt füsttel, ezért a hangosbemondón a lakásuk elhagyására felszólított lakók közül negyvenen a tetőn találtak menedéket, írja az MTI.

A tűz eloltása után csak a tűzoltók segítségével tudták a tetőn rekedtek elhagyni a helyszínt. Jelenleg vizsgálják, mi okozatta a tüzet, a panelházban sikerült helyreállítani az áramellátást, víz azonban nincs, mivel a pincében elolvadtak a szennyvízelvezető csövek - mondta a tűzoltóparancsnok.