Kétszázezer forint nyomravezetői díj a kecskeméti állatkínzóért

2008.01.05. 22:18
Kétszázezer forintot ajánlottak fel kecskeméti állatbarátok annak, aki segít kézre keríteni egy állatkínzót. A Mentsvár az Állatokért Alapítvány menhelyére még december elején vittek be egy brutálisan megkínzott kutyát. Az állat hátát összeszurkálták, az egyik szemét kiszúrták, majd az M5 autópályán kidobták egy kocsiból.

A kutyáról először csak azt tudták az állatvédők, hogy egy kocsi elütötte az autópályán. Ettől eltört az egyik lába, több bordája és légmellet is kapott. Az orvosi vizsgálat során azonban az is kiderült, hogy több késszúrás van az állat hátán és az egyik szemét is szándékosan szúrták ki. Az állatvédőket annyira felháborította a brutalitás, hogy díjat ajánlottak fel az állatkínzó kézre kerítésére.

Szabó Attila, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: az alapítvány eredetileg 100 ezer forintot ajánlott fel, de azóta érkezett egy újabb felajánlás. Egy család fogadott örökbe egy idős kutyát, és amikor meghallották, mi történt, ők is adtak 100 ezer forintot, így a nyomravezetői díj már 200 ezer forintos.

A kutya sebei rendkívül súlyosak voltak, az állatvédők szerint kész csoda, hogy egyáltalán túlélte a borzalmakat. Még hosszú hónapokig tart, mire annyira felépül, hogy új gazdát kereshetnek neki. Füles feltételezett megkínzójáról már több bejelentést is kaptak a menhelyen, de egyelőre még nincs meg, így várják azok jelentkezését, akik bármit tudnak a kutya gazdájáról.