Adományozni akart, 1 év börtönt kaphat

2008.03.14. 02:41
Heves indulatokat vált ki internetes fórumokon egy az Egyesült Államokban történt eset.

Egy Chicago-i 36 éves kétgyermekes anyuka kocsival egy ottani hipermarkethez igyekezett. Az üzlet mellett volt az Üdvhadsereg gyűjtőperselye, az asszony terve pedig az volt, hogy kislányai 1500 forintnak megfelelő összeget dobjanak be a perselybe, adományozzanak az Üdvhadsereg részére egy kis pénzt - vázolja a körülményeket a Daily Mail.

Ónos eső esett, és amikor megérkeztek a helyszínre, a 2 éves kislánya aludt. Az asszony nem ébresztette fel a csöppséget, hanem bekapcsolta az elakadásjelzőt, bezárta az autót, beélesítette a riasztót. Csak néhány méterre, a vizsgálat szerint 9 méterre távolodott el az autótól másik gyermekeivel 2 percig. Amint visszaindult volna a kocsihoz, egy rendőr útját állta.

A rendőr azalatt a 2 perc alatt, amíg nem volt az autóban a nő, kiszúrta, hogy egy kislány van a kocsiban. Az egyenruhás a nő elmondása szerint nem volt hajlandó meghallgatni érveit, hogy ő alig pár méterre volt az autótól és mindvégig látta a kocsit, és hogy miért történt, ami történt. A nő még telefonált a férjének, de mire megérkezett, a nőt már megbilincselték és a járőrkocsiba tuszkolták.

Most pedig bírósági tárgyalására készül. Gyermek veszélyeztetésének vétségével és hivatali személy akadályoztatásával vádolják. Utóbbit azért, mert az intézkedő járőrnek nem volt hajlandó megmondani a 2 éves gyerekének a nevét.

Statisztikák azt mutatják, hogy gyerekek ezrei sérülnek meg és gyerekek tucatjai halnak meg évente az Egyesült Államokban azért, mert szüleik őrizetlenül hagyják őket a kocsiban vagy az autó mellett, emlékeztet a Daily Mail.

A nő ügyvédje azzal érvel, hogy ügyfele semmivel szegte meg jobban a törvényt, mint azok a szülők, akik szakadó esőben az iskola előtt leparkolnak és a csecsemőt a kocsiban hagyják addig, amíg néhány lépéssel másik gyerekükhöz mennek.

Ha a bíróság bűnösnek találja a nőt, úgy akár egy év börtönre is ítélhetik, és közel félmillió forintos bírságot is kiszabhatnak rá.