A kukoricásban csörgött a háromgyerekes anya telefonja

2007.08.14. 12:01
Egy háromgyermekes mezőcsokonyai anyával végzett a sógora, mert a nő nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni vele. A rokon maga is részt vett a csütörtökön eltűnt asszony utáni kutatásban, de a kihallgatás során lebukott.

Mezőcsokonyán csütörtök éjszaka eltűnt a házából egy 35 éves nő. A háromgyermekes anyát a rokonság kezdte keresni, miután 10-13 éves gyermekei a szomszédban kértek segítséget, mert apjuk külföldön dolgozott. Kiderült, hogy a telefonja egy közeli kukoricásban csörgött. A telefontól nem messze megtalálták a nő papucsát, majd a holttestét is, amit gyilkosa gyomokkal és földdel igyekezett elrejteni.

A rendőrség a nyomozásban szinte az egész falut kihallgatta, így került képbe a nő büntetlen előéletű, 36 éves sógora, aki a rokonsággal együtt maga is részt vett az eltűnt nő keresésében. A férfi a kihallgatásokon ellentmondásokba keveredett: előbb azt ismerte be, hogy ő hívta ki a házból a nőt, majd azt, hogy ő tüntette el a nyomokat, de azt állította, hogy nem ő volt a tettes, hanem egy másik falubelire terelte a gyanút.

Miután a sógor által meggyanúsított illető tisztázta magát, a sógor beismerte a gyilkosságot. Elmondta, hogy előző nap az asszonynál dolgozott, és elhatározta, hogy szexuális kapcsolatot létesít vele. A nő azonban elhárította a közeledést: erre a férfi egy zsineget rántott elő, és megfojtotta vele áldozatát. A gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Sovány István, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese közölte, az orvos szakértő elsődleges véleménye alapján nem állapítható meg, hogy megerőszakolták-e az asszonyt, ezt azonban még meg kell erősítenie további vizsgálatoknak. Az előzetes letartóztatásban lévő férfit elmeorvosi szakértő is meg fogja vizsgálni. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyermekek további sorsáról a külföldről hazatért apa gondoskodik. Herke Tamás, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója az eset kapcsán elmondta, Somogyban tavaly 9 emberölés és 11 emberölési kísérlet, idén eddig 2 emberölés és egy emberölési kísérlet történt. Az esetek többségében ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, de mindegyik ügyben sikerült felderíteni az elkövetőket.