Baltával estek egymásnak a rokonok Arlón

2007.01.04. 14:23
Három embert vettek őrizetbe emberölési kísérlet gyanújával a rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arlón. A falu kocsmájában egy rokoni társaság szólalkozott össze, amit késelés, majd baltás utcai tömegverekedés követett.

Tömegverekedéssé fajult egy kocsmai konfliktus Arlón, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Egy rokoni társaság tagjai hajnalban baltákkal, botokkal felvegyverkezve támadtak egymásra, csak a rendőrök erélyes fellépésének köszönhető, hogy az összecsapásnak nem lettek halálos áldozatai.

Az összetűzés a falu kocsmájában robbant ki, amikor az italozó helyiek vitába keveredtek egymással. A vita késelésig fajult, egy 23 éves fiatalembert életveszélyesen megsebesítettek. Miután a sérültet a mentők elszállították, a társaság hazaindult, de az úton már baltákkal felfegyverkezve várták őket haragos rokonaik, mondta el az Indexnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


A családi háború fegyverei
Forrás: police.hu

Az újabb összecsapásnak egy baltacsapás vetett véget, az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, így őt is kórházba kellett szállítani.

Eddigre azonban már híre ment a családi háborúnak, így megérkeztek az összecsapásokból addig kimaradó rokonok is. A tömegverekedést azonban ez esetben már sikerült megfékeznie az időközben riasztott ózdi és megyei járőröknek.

A rendőrök lefoglalták a fegyvereket, három feltételezett tettes ellen pedig emberölési kísérlet miatt indítottak eljárást. A rendőrök a tömegverekedés minden résztvevője felelősségét vizsgálják.