Életre kelt Stephen King Christine-je

2004.02.03. 15:52
Önállósította magát egy személyautó az Egyesült Államokban. A kocsi több mint száz kilométert tett meg, míg végre sikerült a rendőrségnek megállítania.
Az autót egy 20 éves hölgy vezette, aki igencsak megdöbbent, amikor menet közben a gázpedálhoz hozzá sem ért, mégis gyorsulni kezdett kocsija,

Félelem és reszketés

Feltehetően valamiért beragadt a gázpedál vagy az üzemanyag-adagoló. A nő azonnal a fékre taposott, ám még gyorsabban haladt: a fék is teljesen használhatatlanná vált.

Ezután minden lélekjelenlétét összeszedve a nő bekapcsolta a vészvillogót és arra összpontosított, hogy ki tudja kerülni a hetvenes főúton az autója elé kerülő járműveket.

Háromszor is le kellett hajtania az útpadkára, hogy elkerüljön ütközéseket, egyik esetben egy gyerekekkel teli autót.

Rémálom

Közben - amikor kicsit nyugodalmasabb útszakasz következett - megpróbált mobiltelefonálni, ám balszerencséjére sokáig nem volt térerő. Végül mégis sikerült egy barátját felhívnia és villámgyorsan elmagyaráznia, milyen helyzetbe került.

A férfi értesítette a rendőrséget, amely a "megbokrosodott" autót azután kockázatos manőverrel, de bravúros precizitással állította meg: az ámokszáguldó kocsit megelőzték egy másik autóval, és nagyon lassan lassítva meg- és lefékezték.

A nő rémálommal felérő autózása háromnegyed órán át tartott. Szerencsére az ijedtségen kívül nem esett baja, de minden ízében remegve szállt ki rakoncátlan kocsijából.