Két autóbusz és egy autó ütközött az M0-áson

2008.05.21. 09:15
Egy autóbusz hátulról nekiütközött az előtte haladó buszba, majd egy személyautó is belerohant a két buszba. Sokan megsérültek az diósdi lehajtó közelében történt reggeli karambolban.

Tizenhét sérültje van annak a balesetnek, amely szerda reggel történt az M0-ás autóúton: egy autóbusz rohant bele hátulról az előtte haladó buszba, nekilökve azt egy személyautónak. A baleset helyszínén az autóutat a mentés idejére teljes szélességében lezárták.

A balesetet az okozhatta, hogy elfolyt a fékfolyadéka a busznak, amely az előtte haladó autóbuszba rohant, értesült a HavariaPress. A sofőr elmondása szerint nem fogott a fék járművén, mikor az M0-ás autóút diósdi lehajtójához ért. A lejtős útszakaszon a busz meglódult, s az előtte haladó autóbusznak csapódott, az pedig az előtte haladó, francia rendszámú Peugeot-nak ütközött.

A baleset helyszínére több mentőautót is riasztottak. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy 17-en sérültek meg, ebből egy tűnik súlyosabbnak, ő a hasát fájlalta, mentőhelikopterrel a Honvéd Kórházba vitték. A 16 másik sérültet a János és a Péterffy Sándor utcai kórházba szállították. A sérültek mindannyian az ugyanazon fuvarozó céghez tartozó két autóbuszon ültek. Az elsodort Peugeot-ban senki sem sérült meg.

A balesethez tartó mentőautók közül az egyik felborult: a Mercedes Sprinter rohamkocsi egy kisteherautóval ütközött össze az M7-M0 találkozásánál. A Független Hírügynökség információi szerint a felborult mentőben egy ember sérült meg könnyebben, a helyszínre mentőhelikoptert is küldtek.

A pályazárat dél körülre oldották fel a baleset helyszínén. A baleset miatt több mint 10 kilométer hosszú kocsisor torlódott fel, és az M7-es autópályán is sorakoznak az autók. Azok, akik a baleset közelében kerültek dugóba több mint három órát vesztegeltek.

Egy másik baleset is történt szerda reggel az M0-áson: egy személygépkocsi és egy kamion ütközött a 28-as km-nél. A baleseti helyszínelés és műszaki mentés miatt az M1-es autópálya felé vezető oldalon egy rövid időre mindkét sávot lezárták.