A parancsnokon múlhat a táncoló rendőrök büntetése

2007.01.03. 14:25
Vizsgálatot indított a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy kiderüljön: tényleg rendőrök táncolnak-e egy videón.

A parancsnokukon múlik, hogy mi lesz annak a két rendőrnek a büntetése, akik egy úton táncolnak a You Tube-ra felkerült egyperces felvételen. Ha egyáltalán rendőrökről van szó, nem pedig rendőrruhába bújt civilekről.

A felvétel a Bajai hip-hop címet viseli, ezért a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság indított vizsgálatot az ügyben.

Nyikos Tamás szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hogy kik láthatók a videón, és hogy Baján vagy a megye más részén vették-e fel a jelenetet.

Ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy rendőrök voltak a táncolók, akkor nem mindegy, hogy szolgálatban voltak-e vagy sem.

Az egyenruhán különben azonosítószám nem látható, igaz, ez betudható a felvétel rossz minőségének is. A rendőr egyenruhában táncoló férfiakon az igazoltató rendőrök által használt láthatósági mellény van, a pisztolytáskák és az övre akasztott bilincsek is jól kivehetőek.

A háttér egy erdős terület, ami alapos okot adhat azoknak az MTI által idézett rendőrségi feltételezéseknek, hogy a felvétel még 2006 februárjában készülhetett, amikor madárinfluenza miatt Nagybaracska térségébe vezényeltek budapesti rendőröket.

A baromfitermékek szállítási tilalmát ellenőrző rendőrök a településektől távolabb minden gépkocsit megállítottak és átvizsgáltak. A hetekig a körzetben tartózkodó egységek tagjaira nem hárult nagy feladat, mert a forgalom abban a térségben igen csekély volt, talán unaloműző volt a tánc.

A koreográfia itt-ott begyakoroltnak tűnik. Különösen egyikük van elemében, ő többször is szexis csípőmozgást mutat be a kamerának.

A You Tube látogatóinak különben elnyerte a tetszését a felvétel. Szundi21 szerint például: "Inkább ezekkel találkozom, mint a Gergényi csatlósaival a Deák téren!".