Újabb gyilkosságot ismert be a balástyai sorozatgyilkos

2002.06.01. 10:44
F. Zoltán pénteken beismerte, ő ölte meg azt a prostituáltat, akinek holttestét '98-ban találták meg a síneken feldarabolva. A 34 éves sorozatgyilkos immár hat gyilkosságot ismert el, azonban továbbra sem beszél arról, hogy miért ölt.
Újabb gyilkosságot ismert be a balástyai sorozatgyilkos a Csongrád megyei rendőrkapitányságon - tudta meg a HavariaPress. F. Zoltán pénteken beismerte, hogy ő ölte meg azt a prostituáltat is, akinek a holtestét 1998 augusztusában találták meg a síneken feldarabolva.

Megfojtotta és a sínekre fektette

A 34 éves férfi elmondása szerint először megfojtotta a 18 éves lányt, majd a sínekre fektette, ahol a vonat feldarabolta. K. Mónika megölésének magára vállalásával, hatra nőtt F. Zoltán beismert áldozatainak száma.

A sorozatgyilkos által beismert gyilkosságokban eddig két holttestet még nem talált meg a rendőrség. A férfi elmondása szerint az egyiket a balástyai bányatóban, a másikat pedig egy helyi szilvásban rejtett el. Jelenleg két markológéppel végzik a kutatást a szilvásban, ahol eddig már 250 szilvafát kiástak, és több ezer köbméter földet megmozgattak, eredménytelenül.

Két tetemet még keresnek

Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított márciusban és áprilisban három nő meggyilkolását ismerte el. Vallomása szerint megölt egy 1998 tavaszán eltűnt 35 éves asszonyt, egy néhány hónappal később eltűnt 18 éves lányt és egy 19 éves lányt, akit 2001 augusztusa óta kerestek. Két hete azzal állt elő F. Zoltán, hogy megölt egy negyedik nőt is, akinek tetemét a bányatóban rejtette el, valamint elismert egy ötödik gyilkosságot is. A rendőröknek azt mondta, hogy a testet egy már régóta használaton kívül lévő szilvásban ásta el. A most pénteken beismert gyilkosság immár a hatodik sorban. Az áldozat szintén prostituált volt.