Életfogytiglanit kapott a balástyai rém

2003.11.20. 16:07
Életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint öt nőt gyilkolt meg Balástyán. A Csongrád Megyei Bíróság csütörtökön hozott ítélete nem jogerős.
A "balástyai rém" néven elhíresült férfit a Csongrád Megyei Bíróság bűnösnek találta és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte több emberen, aljas indokból elkövetett, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel való visszaélés miatt. Mellékbüntetésként a férfit tíz évre eltiltották a közügyektől. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

Ötször ölt

A vádlott akkor került a rendőrök látókörébe, amikor, 2001. augusztusában, egy 19 éves lány eltűnése miatt indítottak nyomozást. Kihallgatásai során azonban nemcsak a 19 éves lány meggyilkolását ismerte be, hanem két másik nőét is, akiket már 1998 óta eltűntként kerestek. A három áldozat holttestét a rendőrök a férfi útmutatásai alapján találták meg.

Később ugyancsak az elkövető vezette a nyomozókat egy másik, régebben elásott holttesthez is. A férfi végül azt is bevallotta, hogy ő ölte meg 1998-ban azt a prostituáltat, akinek holttestét a sínekre helyezve fedezték fel.

Vallomásait visszavonta

A balástyai férfi a nyomozás során valamennyi áldozata ügyében beismerő vallomást tett, beismeréseit azonban többször is visszavonta. Bűnösségét mindezek ellenére kétséget kizáróan sikerült megállapítani, így a rendőrök lezárták a nyomozást, és az ügy iratait 2002. decemberében megküldték az ügyészségnek.