Mindenki a Balatonra tart

2006.07.22. 13:45
Reggel káosz közepén találta magát, aki a Balaton felé indult. Aki nem tartott ki az autópályán, talán még szombaton délutánra sem érte el az úticélját. Lépésben most csak Zamárdinál kell menni, a lámpa előtt 3 kilométeres a sor.

Szombaton reggel teljes káosz volt Budapest határában a Balaton felé, mondta el az Index kérdésre Zámbor József, a Nemzeti Autópálya Rt. ügyeletvezetője. Szombaton koradélután is óriási a mozgás az M7-es autópályán, de baleset nem történt, folyamatosan lehet haladni.

A budapesti diszpécserközpont adatai szerint a M7-es néhány pontján van csak tempóvesztés. A Balaton északi partjára tartók a 71-es főútra vezető kihajtónál a pálya forgalmát is lassítják, illetve a 112-ews kilométernél, a zamárdi csomópont lámpája előtt 3-3,5 kilométeres sor áll, sorolta Zámbor József.

Motortűz a másik oldalon

Az autópályán szerencsére nem történt baleset, csupán a Budapest felé tartó oldalon a 32-es kilométernél volt egy kisebb motortűz, de személyi sérülés nem történt. A Balatonra haladó sávban csak a bámészkodók miatt torpant meg a forgalom.

A NART központi diszpécsere szerint akik most indulnak útnak ebben az irányban, élénk forgalomra számíthatnak, de nyugodtan használhatják az autópályát. Martonvásár és Kápolnásnyék környékén lassul a forgalom, de ennek szintén csak az élénk forgalom az oka.

Zámbor József elmondta, hogy a többi autópályán semmi nem zavarja a haladást, "nagyszerű" az M3-as és az M1-es is.

Korlátozás a 7-esen

Sokan utaznak a Balaton felé, ezért a Budapestről kivezető sztrádaszakaszon sokáig csak lépésben lehetett közlekedni. A forgalom az érdi emelkedő után lódult csak meg, tájékoztatta az autópálya-rendőrség szombaton a távirati irodát.

Az Útinform tájékoztatása szerint lassú a közlekedés a 7-es főúton Martonvásárnál is, ahol félpályás útlezárás akadályozza a közlekedést.

Órákra lezárták a 44-es főutat

Kamionbaleset miatt teljes szélességében lezárták a 44-es utat. Szombaton délután egy óra előtt nem sokkal, két kamion ütközött össze frontálisan a főúton Kecskemét határában, a katonai repülőtérhez közel.

A balesetről egyelőre annyit tudni, hogy mindkét sofőr beszorult fülkéjébe, és súlyosan sérült. Az elsődleges információk szerint egyiküknek a lába is leszakadt a szerencsétlenség következtében, írta a HavariaPress. Jelenleg - teljes útzár mellett - a tűzoltók próbálják kiszabadítani a két sorőrt. A főúton várhatóan órákig áll majd a forgalom.