Nem fújt szondát a fideszes honatya

2002.12.24. 18:58
Mentelmi jogára hivatkozva nem fújta meg a szondát a hétfőn balesetet okozó fideszes képviselő. Kovács Zoltán a belvárosban ütött el egy gyalogost, de a történtek után arra sem volt hajlandó, hogy megvárja a riasztott ügyészt.
Kovács Zoltán fideszes képviselő hétfői autóbalesetét követően mentelmi jogára hivatkozva nem fújta meg az alkoholszondát és a rendőrök kérése ellenére nem várta meg a helyszínre induló ügyészt. "Dr. K.Z. a helyszínen a baleset okozásáért a felelősségét elismerte. Alkoholszondás ellenőrzése a felkínált lehetőség ellenére - mentelmi jogára tekintettel - nem történ meg. Dr. K.Z. a baleset helyszínéről a kiértesített ügyész megérkezése előtt, a rendőrség kérése ellenére eltávozott" - áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fekete Zoltán, a Fidesz sajtóirodájának sajtófőnök-helyettese hétfőn az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a képviselő kérte, vegyenek vért tőle, annak bizonyítására, hogy a baleset idején nem volt ittas állapotban, a rendőrség közlése szerint azonban nem fújta meg a szondát és a helyszínre siető ügyészt sem várta meg. A BRFK közleménye szerint az országgyűlési képviselő az általa vezetett Renault típusú személygépkocsival a Budapest V. kerületi Arany János utcán haladt és az Akadémia utca kereszteződésénél ütközött össze egy a Roosevelt tér irányából a Kossuth tér felé védett útvonalon haladó személygépkocsival.

A baleset következtében a képviselő személygépkocsijával elsodort egy a kereszteződésben áthaladó gyalogost, majd az utcában parkoló autónak ütközött. A BRFK közleménye szerint a gyalogos sérülése nyolc napon belül gyógyuló.

Fekete Zoltán, a Fidesz sajtóirodájának sajtófőnök-helyettese hétfőn a balesetet úgy írta le: egy gépkocsi hátulról Kovács Zoltán autójának koccant, s a lökés következtében a képviselő járműve elsodort egy gyalogost, aki könnyebb sérülést szenvedett. Hozzátette: Kovács Zoltán maga hívta a mentőket a sérülthöz.