Kirabolták a Flórián Üzletház egyik bankját

2002.08.15. 11:44
Két álarcos, fegyveres férfi csütörtökön 10 óra 20 perckor kirabolta a Flórián Üzletházban található pénzintézetet - tájékoztatta az Indexet a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
A rendőrség részleteket nem árult el, csupán annyit közölt, hogy a rablás során lövés nem történt, a banki alkalmazottak közül csak a biztonsági őr sérült meg, amikor a két baseball sapkás férfi elvette tőle szolgálati fegyverét. A bankban több ügyfél is tartózkodott, a tettesek gyalog hagyták el az üzletházat. A tanúk, vagyis a dolgozók és az ügyfelek kihallgatása folyamatban van. A rendőrök több autóval keresik az elkövetőket.

Kutyák is szimatolnak

Az Index információi szerint az üzletházban található CIB bankfiókot rabolták ki. Egyelőre nem tudtuk elérni a pénzintézet kommunikációs vezetőjét, mert tárgyaláson vesz részt. A rendőrség információnkat nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A CIB Flórián jelenleg nem fogad telefonhívásokat.

A HavariaPress úgy tudja, hogy a tettesek után induló rendõrök egy dzsekit és egy sapkát találtak a bank közelében, feltehetõleg mindkettõt a menekülõ rablók dobták vagy veszítették el. A ruhadarabokból szagmintát vettek, így most már nyomkeresõ kutyák is bekapcsolódtak a keresésbe.

Tavaly is egy páros rabolt CIB bankot

Elképzelhető, hogy a tettesek azért választották a Flóriánt, mert egy viszonylag kis forgalmú üzletház, ugyanakkor több kijárata is van, több menekülési útvonalon hagyhatták el a helyszínt a tettesek.

Tavaly február 1-jén a CIB bank zuglói, Kerepesi úti fiókját rabolta ki az azóta elkapott "Sörösök" néven ismert páros. A rablásnál ők is elvették és magukkal vitték a biztonsági őr fegyverét.