Alkesz stewardess gyengítette az amerikai légibiztonságot

2007.08.16. 10:33
Érdekes videófelvétel jutott a CBS birtokába, melyen egy magából kikelő mattrészeg utaskísérő tombol. Ennyit a biztonságos amerikai repülésről.

Sarah Mills, 26 éves légiutas-kísérő úgy döntött egy szép napon, hogy berúg, mielőtt megkezdené műszakját. Fel is szállt megszokott módon a Lexingtonból Atlantába tartó gépre, de a pilóta észlelte állapotát, és ódzkodott elhagyni a biztonságos repülőteret. Az esetről részletes videófelvétel is készült, melyet a CBS46 mutatott be.

Miután a nem teljesen józan nő biztonsági kockázatot jelentett, kihívták a rendőrséget, akik lefogták az egyre agresszívebbé váló hölgyet. A helyzetén az sem javított sokat, amikor közölte, hogy "arra gondoltam, hogy behúzok valakinek". Azt is beismerte, hogy be van állva, és tiltakozott, hogy elveszik a ki**szott személyi igazolványát.

Az eset vége egy reptéri cella lett, ahol Mills kisasszony még egy lapáttal rátett eddigi teljesítményére. Négykézláb mászkált a padlón, majd nekinyomta arcát a cella ablakának, és úgy kukucskált ki a külvilágba.

Az eset mindemellett nem erősíti túlzottan az amerikai légiközlekedés biztonságába vetett hitet. Ez nem is számít csodának, hisz az amerikai hatóságok gyakran vetődtek már árnyékra a témában.

Például most is az a helyzet, hogy Mills kisasszony véralkoholszintje 3 ezrelék volt, bőven a vezetésnél megengedett 8 ezrelék alatt, de még a repülésnél megengedett 4 ezrelékes szintet sem érte el.