Bevonult egy svájci lövészszázad Liechtensteinbe

2007.03.02. 16:29
Tévedésből bevonult egy svájci lövészszázad Liechtensteinbe, miután eltévedtek egy éjszakai hadgyakorlaton. A liechtensteini illetékesek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az esetnek, még észre se vették a katonákat.

Eltévedt egy hadgyakorlaton és tévedésből bevonult Liechtensteinbe egy svájci lövészszázad - adta hírül a Blick svájci napilap.

A 170 katona csütörtökön hajnalban, egy éjszakai manőver során elvétette az irányt és anélkül, hogy észrevették volna, átlépték a Svájcot és a kicsiny fejedelemséget elválasztó zöldhatárt. Mintegy két kilométernyire hatoltak be Liechtensteinbe, mielőtt rájöttek a tévedésre és visszafordultak.

A svájci hadsereg szóvivője megerősítette a napilap értesülését, és hozzátette: nem valószínű, hogy az eset bármilyen komoly következményt vonna maga után.

Liechtensteini illetékesek sem tulajdonítanak különösebb fontosságot a történteknek. Még csak észre sem vette senki a katonákat - mondta a liechtensteini belügyminisztérium szóvivője. Fegyver volt ugyan a gyakorlatozóknál, de éles lőszer nem, "ez nem olyan, mintha harci helikopterrel jöttek volna vagy ilyesmi" - fűzte hozzá az illetékes.