Felüljáró alá szorult egy kamion

2005.08.02. 11:40
A magasságkorlátozás ellenére beszorult egy felüljáró alá egy konténerszállító kamion a Könyves Kálmán körúton. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

Felüljáró alá szorult egy teherautó a pesti Könyves Kálmán körúton. A baleset kedden délelőtt tizenegy óra körül történt, a Kőbányai úti kereszteződés közelében.


Klikk a képre!

A felüljáró alá hajtó utánfutós teherautó konténeremelő daruja akadt fenn, és lerombolta a troli híd alatti légvezetékét. Az autó a lecsukott emelővel nem szorulna be a vasúti felüljáró alá, a mostani balesetet az okozhatta, hogy menet közben valahogy kinyílt a konténert emelő szerkezet. A híd szerkezete ránézésre nem sérült meg. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

A helyszínen megkezdődött a műszaki mentés. A tűzoltók öt rohamkocsival és daruval érkeztek a helyszínre. A munkálatok miatt a Népstadion irányában két sávot is lezártak. A környéken óriási a dugó..

A felüljáró másik oldalán áprilisban egy nyergesvontató vesztette el konténerét, miután a sofőr nem vett tudomást a magasságkorlátozásról és behajtott a vasúti felüljáróba. A hídon fennakadt rakomány a nyergesvontatóról az útra esett, ahol belerohant egy kisteherautó. A vétlen vezetőt a tűzoltóknak kellett kivágni a roncsból.