Gyógykezelés helyett ima

2008.03.28. 14:39
A gyógyulás istentől származik, vallja az a két szülő, akik most sirathatják halott lányukat, mert nem akartak orvost hívni. Még akkor sem, amikor gyermek állapota látványosan rosszabbodott. Pedig az orvosok könnyedén megmenthették volna, egyszerű cukorbetegségről volt szó.

Wisconsin államban meghalt egy 11 éves kislány, akinek szülei csak imádkoztak, ahelyett, hogy betege gyermeküket orvoshoz vitték volna. Most a helyi rendőrség nyomoz az ügyben, mivel a kislánynak gyógyítható cukorbetegsége volt, tehát az orvostudomány megmenthette volna az életét.

A kislány egy hónapja volt beteg, és olyan tünetei voltak, mint émelygés, hányás, nagyfokú szomjúság, étvágytalanság és gyengeség. A boncolás eredménye szerint diabetikus ketoacidózisba halt bele, vagyis abba, hogy a szervezetében túl kevés volt az inzulin.

Az utolsó két napon a kislány állapota feltűnően súlyos lett, de a szülők szorgalmasan imádkoztak, és úgy látták, hogy az ima segít, és a kislány kezd jobban lenni. Amikor a kislány légzése leállt, az apa (egykori rendőr) azonnal megpróbálta újraéleszteni, majd más családtagok kihívták a mentőket, de a kislányt hiába szállították kórházba, már nem lehetett megmenteni.

A szülők elmondták, hogy a Bibliában hisznek, s hogy szerintük a gyógyulást Istentől származik, de nem tartoznak egyetlen hivatalos egyházi vagy vallási közösséghez sem. Sőt, mint mondták, nem vallási fanatikusok, és semmi kifogásuk az orvosokkal szemben.