Magyar nőket erőszakoltak meg Bulgáriában

2006.07.12. 14:49
Megerőszakoltak és kiraboltak két fiatal magyar nőt a bolgár tengerparton. Az egyénileg utazó turisták bejelentést tettek a rendőrségen. A támadókat röviddel ezután letartóztatták.

Megerőszakoltak két magyar nőt a bolgár tengerpart déli részén található népszerű üdülőövezet, a Harmani Beach Szozopol nevű városában, számolt be a novonite.com bolgár hírportál. A rendőrség röviddel a bejelentés után elfogta az elkövetőket.

Az elkövetők a Duna-menti, román-bolgár határon fekvő Szilisztra régióból érkeztek Szozopolba. A dnes.bg bolgár internetes lap szerint a letartóztatottak egyike a 23 éves Sz. H., aki Jovkovo faluból, a másik férfi, a 21 éves T. O., aki Kolobar faluból származik.

A csúszdáknál

A bolgár férfiak a tengerparti csúszdák közvetlen közelében támadták meg a 25 és 26 éves magyar nőket. Egyikük a pénztárcájukat és a digitális fényképezőjüket követelte, másik két társuk pedig erőszakoskodni kezdett. A két nő egyedül érkezett Bulgáriába, nem vettek igénybe utazási iroda által szervezett szolgáltatásokat.

A rendőrség a vallomások alapján sikeresen lenyomozta a harmadik támadó kilétét is, aki a dnes.bg információi szerint a felbujtó lehetett. A szintén Szilisztra vidékéről, Boszna faluból származó 23 éves G. M. szozopoli szállodai szobájának átkutatásakor megtalálták az ellopott tárgyakat.

Magyarország bulgáriai konzulja, Gárdos Béla az Indexnek elmondta, hogy a magyar nagykövetség nem kapott jelzést a bolgár hatóságoktól a két megerőszakolt nő esetéről. Az ügy magyar sértettjei sem keresték meg a konzult, tudtuk meg a diplomatától.