11 éves lány szült Miskolcon

2008.06.02. 17:08
Tizenegyéves lány szült gyermeket Miskolcon. A 3150 grammal világra jött Miranda nevű kislány jól van, csakúgy, mint fiatal anyja. A kismama terhessége 21. hetében jelentkezett tanácsadásra - adta hírül a Borsod Online.

A Borsod Online szerint a 11 éves lány az elmúlt hét szombatján hozta világra gyermekét Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban. A szülés komplikációmentes volt.

A kismama terhességes 21-ik hetében jelentkezett tanácsadásra, azaz addig ellátatlan volt. Gyermekét, terhessége 38-ik hetében hozta világra. Miranda 3150 grammal látta meg a napvilágot.

Az abaújvári lány terhességéről a hatóság februárban szerzett tudomást, amikor a terhessége már három hónapos volt. Az encsi rendőrkapitányság erőszakos közösülés bűntette miatt indított eljárást, mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az apa személye egyelőre ismeretlen, ugyanis az, akit a lány megnevezett, tagadja, hogy tőle lenne a gyermek, így ez csak a DNS-vizsgálat után derülhet ki.

Berkő Péter, a megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezetője a honlapnak elmondta: tavaly 133 szülő nő volt 18 éven aluli. Közülük nyolcan még nem töltötték be a 14. életévüket.

Idén három 13 évest, tizenhat 14 évest, huszonkilenc 15 évest és negyvennyolc 16 évest vettek fel az osztályra szülésre vagy egyéb nőgyógyászati beavatkozásra. Mint a főorvos elmondta, néhány napja ment haza az osztályról kisbabájával egy 17 éves kismama, akinek a mostani volt a harmadik császármetszéses szülése.