Tartásdíjat követelnek Leonyid Brezsnyevtől

2008.11.29. 16:05
Bíróság elé idézték Leonyid Brezsnyev, a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának egykori főtitkárának unokáját. A férfitől, akit szintén Leonyidnak hívnak, felesége tartásdíjat követel.

A főtitkár unokája - szintén Leonyid - a feleség szerint régen bekövetkezett válásuk óta még csak nem is igen érdeklődött az ugyancsak Leonyid névre hallgató fia iránt, s szinte soha nem találkozott vele, eltartásához pedig nem járult hozzá egyáltalán.

A feleség - Szvetlana - úgy véli, hogy volt férje anyagi helyzetét nem rendíti meg, ha ezután havi 20 ezer rubelt - mintegy 146 ezer forintot, a jelenlegi moszkvai átlagfizetés mintegy négyötödének megfelelő összeget - fizet tartásdíjként.

Brezsnyev úrnak saját vállalkozása van, s Moszkva mellett egy bérelt házban él. A szennyes hosszas teregetésére a jelek szerint nem kerül sor a bíróságon: Leonyid Brezsnyev a Moszkovszkij Komszomolec című lapnak kijelentette: teljesen egyetért a felperes követelésével.

Az alperes nagypapája (1907-1982) 1964. októberétől haláláig, 1982-ig a SZKP főtitkáraként a Szovjetunió vezetője, 1960-1964 között, valamint élete utolsó öt évében a Legfelsőbb Tanács Elnökségének elnöke, vagyis államfő (is) volt.