Harcjárművel bankolt az ukrán tanácsos

2008.11.27. 12:12
Egy páncélozott felderítő harcjárművel látogatott el bankjához egy harkovi üzletember, hogy elintézze soros hiteltörlesztését. A pénzintézet behajtói korábban kerékbilincset raktak a bankhitelből vásárolt terepjárójára.

Petro Kosztenko azt követően döntött úgy, hogy a saját tulajdonában lévő BRDM páncélozott harci felderítő járművel látogat el bankjához, hogy előző alkalommal, miután hitelhátralékot állapítottak meg nála, a pénzintézet behajtói leeresztették a bankkölcsönből vásárolt terepjárója gumijait, ráadásul kerékbilincsekkel is lezárták.

BRDM harckocsi

A harkovi üzletember, aki egyébként a közlekedési miniszter egyik tanácsosaként is dolgozik, a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy kíváncsi lett: ezt a kocsiját is le tudják-e bilincselni a bank munkatársai. A BRDM abroncsai akár 8 lőtt lyukkal is működőképesek maradnak, ráadásul egyetlen szabványos kerékbilincs sem illik rájuk.

A harcjárművet Kosztenko egy esztendeje szerezte be egy haditechnikai kiárusítás során, 28,7 ezer hrivnyáért (850 ezer forintért) vásárolta meg. A páncélos utcai forgalmához - csakúgy, mint például az amerikai Hummerekhez is - egy speciális engedély beszerzése szükséges.

A terepjáró megvásárlását hitelező pénzintézet vezetői szerint a vállalkozót notórius nemfizetőként tartják számon a bankszakmában, ám minisztériumi funkciója miatt egyetlen hitelintézet sem mer ellentmondani neki.