Ágyhoz láncolt gyerekeket mentettek ki egy tűzből Romániában

2007.10.05. 16:00
Rendszeresen ágyukhoz láncolta gyermekeit egy román házaspár. Házukban tűz ütött ki, de egy arra járó rendőrnek sikerült kimentenie a gyerekeket. Egy csecsemőt azonban nem vett észre, a gyermek bentégett.

Egy véletlenül arra járó rendőr mentett ki két, ágyhoz láncolt gyereket egy égő házból az Arad megyei Fenlakban. A rendőrnek a házban lévő csecsemőt már nem sikerült kimentenie.

A tüzet a vizsgálatok szerint egyébként az egyik ágyhoz láncolt gyerek okozta, amikor gyufával játszott.

A tűzestre egy a környéken járőröző rendőr figyelt fel. A gyerek apja az ablakon ugrott ki a házból, anélkül, hogy a gyerekeit megpróbálta volna kimenteni. Az épületbe berohanó rendőr nem vette észre a csecsemőt, csak a lekötözött gyerekeket szabadította ki.

Mire visszament volna, hogy ellenőrizze van-e még valaki a lakásban, a ház teteje beszakadt, a négy hónapos csecsemő pedig bennégett.

A román hírügynökségek jelentése szerint a szomszédok tudtak arról, hogy a szülök rendszeresen leláncolják a gyerekeket, amikor egyedül hagyták őket. Az ügyészség vizsgálatot indított a szülők ellen.

A román sajtó az utóbbi hónapokban többször is beszámolt hasonló esetekről, amikor a gyerekvédelmi hatóságok kénytelenek voltak magukhoz venni olyan kisgyerekeket, akiket szüleik embertelen körülmények között tartottak.