Hajléktalant védett az agyonvert bankár

2008.09.30. 21:57
Egy 45 éves befektetési bankár látta, ahogy megtámadnak egy litván hajléktalant és barátnőjét Norwichban, és megpróbált közbelépni. A támadók megverték őt is, súlyos agyi sérülésekkel szállították kórházba. Életét már nem tudták megmenteni.

Kelet-európai hajléktalan védelmére kelt a londoni City egyik legismertebb befektetési bankára, akinek az önfeláldozó akció az életébe került. Frank McGarahan, a Barclays bankcsoport kiemelten gazdag ügyfelek befektetéseit kezelő részlegének - Barclays Wealth - igazgatója a rendőrség keddi beszámolója szerint a hétvégén, Norwich városában tanúja volt, amint egy csoport fiatal rátámad egy litván hajléktalanra és barátnőjére.

A 45 éves bankár, aki családjával és barátaival töltött egy hétvégét az egyébként csendes angliai városban, közbelépett, és úgy megverték, hogy sürgősségi osztályra kellett szállítani. McGarahan életét a cambridge-i egyetem agyi sérülésekre szakosodott klinikáján próbálták megmenteni, sikertelenül.

A Cityben közismert banki vezető védelmére kelt egy közeli bár kidobó embere, de ő is olyan verést kapott, hogy szilánkosra tört az állkapcsa.

Az elvadult támadók futva menekültek a helyszínről, de a rendőrség tájékoztatása szerint az esetet rögzítették a térfigyelő kamerák, és azonosítható felvételek készültek az elkövetőkről. Ennek alapján még kedden három, a húszas éveik elején járó helyi fiatalembert tartóztattak le.

Frank McGarahan a Barclays Wealth - a legnagyobb brit vagyonkezelő banki érdekeltség - élén 7700 fős stábot vezetett, a cég 133 milliárd font betétesi vagyont kezel a világ 21 országában. A Barclays kedden nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését részlegigazgatójának erőszakos halála miatt.