A hét képe: kokainos ámokfutás a búzatáblában

2007.06.26. 10:23
Bekokainozott ámokfutó autóst fogtak a holland rendőrök. Az autós üldözésben nem sérült meg senki, de egy teljes búzatábla írható a születésnapját ünneplő férfi számlájára.

Hétfőn adta közre a holland rendőrség az alábbi képet:


Fotó: Middeni rendőrség

A fent látható búzatáblát a dél-hollandiai Dussen közelében amortizálta le egy autós múlt hét pénteken, derül ki a rendőrség közleményéből. A rendőrök június 22-én este akartak ellenőrizni egy szürke Mercedes SUV-t, egy helybéli ugyanis beszólt a kapitányságra, hogy különösen viselkedik egy autós a búzaföldek melletti úton.

A rendőrök próbálták igazoltatni a zavartnak tűnő sofőrt, de a felszólításra nem hallgatott, nem szállt ki autójából. Az egyik rendőr próbálta kinyitni a városi terepjáró ajtaját, de ekkor a férfi gázt adott, kis híján elütve a rendőrt.

A rendőrök autókkal állták el a száguldásba kezdő férfi útját, hogy ne juthasson ki a forgalmasabb főútra és két összkerék-meghajtású terepjáróval üldözőbe vették. Még egy helikoptert is bevetettek a szemmel tartására. Az üldözött férfi terepjárójával kidöntött pár almafát, áttört egy fémkerítést, majd behajtott egy gabonatáblába.

A kergetőzés végül a búzaföldön ért véget. A mezőgazdasági területet teljesen tönkretevő férfi elfogása után bevallotta, hogy 35. születésnapját ünnepelte és ebből az alkalomból kokaint fogyasztott. A rendőrök az autóban találtak is a tiltott drogból. A férfit őrizetbe vették, jogosítványát bevonták, az általa okozott kár nagysága egyelőre nem ismeretes.