Repülőt loptak Baján

Egy 27 millió forintos Cessna típusú géppel a vezetője leszállt a bajai reptéren, mert rosszul érezte magát. Öt nap múlva már nem találta repülőjét.

Elloptak egy 27 millió forint értékű Cessna típusú kisrepülőt a bajai repülőtérről. A gép tulajdonosa a repülőgépet vezető és a gép eltűnését bejelentő férfi apja. A kecskeméti férfi, aki január 30-án indult el a Cessna típusú géppel, rosszul lett és leszállt a bajai reptéren. A kisrepülőt leponyvázta és ott hagyta, majd 4-én tért vissza a gépért, ahol azonban nem találta - mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az helyszíni vizsgálatok szerint a rendőrség nem tartja valószínűnek, hogy közúton szállították volna el a gépet, de ennek lehetőségét sem zárták még ki teljesen. Lehetséges, hogy a tettes egyszerűen elrepült vele. A repülőtér nem volt körbekerítve, egy füves, betonos kifutópálya nélküli reptérről van szó - tette hozzá a sajtóreferens. A rendőrség a gép lajstromszáma alapján körözést adott ki a repülőre.