Gusztustalan karácsonyi átverés Angliában

2008.12.02. 16:02
Hó helyett sártenger, rénszarvasok helyett kiláncolt kutyák, vibráló karácsonyi falu helyett pangó szerszámoskamrák várták a gyerekeket az angliai Lappföld-parkban.

Gyermekek sokaságának a karácsonyát keserítette meg néhány szívtelen vállalkozó Nagy-Britanniában. Lappföldi Új Erdő néven hirdetett látványosságukról a helyszínen derült ki, hogy átverés. A Daily Mailnek a fejenként 25 fontos (7725 forintos) belépőt megfizető szülők sorolták a panaszokat.

Amit a cég honlapján karácsonyi falunak hirdettek, az pár összetákolt szerszámoskamra volt, Télapó rénszarvasai helyett pár szerencsétlen, kikötözött kutya és egy kitömött jegesmedve képviselte az állatvilágot, a fényalagút néven meghirdetett látványosság pedig egy sor karácsonyfa volt, kínai piacos sorizzókkal feldíszítve. A "pezsgő karácsonyi zsibvásár" pangott az ürességtől.

Hó helyett pedig vastag sár borította a vidéket, emiatt a betlehemi jászolt meg se lehetett közelíteni. A gyermekeket egy télapó kárpótolhatta volna, ha nem kellett volna rá három órát várni a dermesztő hidegben.

"A park teljesen megtévesztő volt, a gyermekeimnek a szíve szakadt. A honlap teljesen félrevezető, a képeknek közük sincs a valósághozt" - dühöngött Amanda Goodenough, akinek 150 fontért (46 350 forintért) ez nem volt elég. Annie Lenton még rosszabbul járt, ő 300 fontot (92 700 forintot) áldozott a belépőkre. "Totális átverés, egy építési terület. Sírva hoztam el onnan az unokáimat" - nyilatkozta a Daily Mailnek.

A brit lapban képriport is megörökítette az áldatlan körülményeket.