Zalatnay megkapta behívóját a börtönbe

2004.10.11. 21:38
Egyelőre nem tudni, mikor kell börtönbe vonulnia a csalás miatt három éves börtönbüntetésre ítélt Zalatnay Saroltának, ugyanakkor hétfőn megkapta behívóját. Eközben "folyamatban van" a köztársasági elnökhöz benyújtandó kegyelmi kérvény előkészítése.
Zalatnay Sarolta hétfőn megkapta "börtönbehívóját" - hangzott el az RTL Klub híradójában. "A művésznő felhatalmazott ennek közlésére, ezt megerősíthetem" - mondta az MTI-nek Hegedűs László ügyvéd, hozzátéve, "az nem publikus", hogy Zalatnay Saroltának mikor kell megkezdenie jogerős börtönbüntetése letöltését.

Csak egészségi okok miatt

Elmondta ugyanakkor, hogy hétfőn halasztási kérelmet nyújtott be. A büntetőeljárásjogi törvény szerint két év fölötti büntetésnél szigorú a szabály: halasztást az egészségi állapotra való hivatkozással lehet kérni. Orvos szakértő állapítja meg, hogy az mennyire indokolt - tette hozzá az ügyvéd. A törvény három hónapos halasztás kérelmezését teszi lehetővé.

Kegyelmi kérvény a köztársasági elnöktől?

Hegedűs László elmondta, három hónap remélhetőleg elegendő lenne Zalatnay Saroltának arra, hogy "fel tudja készíteni magát a perújításra és össze tudjon szedni még pénzt erre". Az ügyvéd közölte, "folyamatban van" a köztársasági elnökhöz benyújtandó kegyelmi kérvény előkészítése.

Zalatnay Saroltát szeptember 23-án ítélték jogerősen három évi, börtönben letöltendő szabadságvesztésre, helyben hagyva az ő és társai ellen csalás miatt indított büntetőper elsőfokú ítéletét. Az énekesnőt összesen 120 millió forint kárt okozó, többrendbeli, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek 2002 decemberében az első fokon eljárt bíróság.