Tűz volt London központjában

2008.02.09. 21:45
Tíz méteres lángokkal égett London leghíresebb piaca, a Camden Market. Emberek rekedtek a tűzben, de áldozatokról nem érkezett jelentés. Tizenkét tűzoltó autó érkezett a helyszínre, száz tűzoltó oltotta a lángokat.

"Nagy tűz" ütött ki London központjában a londoni tűzoltóság szóvivőjének elmondása szerint. A tűz a népszerű Camden Markett piacon tört ki helyi idő szerint 19 óra 20-kor, amikor a piac tele volt szórakozó helyiekkel és turistákkal.

forrás: Londonist.com

A CNN értesülései szerint 12 tűzoltóautót riasztottak a helyszínre, jelentések szerint még este is száz tűzoltó küzdött a lángokkal. Késő estig nem érkezett jelentés sérülésekről, de a tűzoltók nem zárták ki, hogy többen az égő épületekben rekedhettek. Reggelre azonban kiderült, hogy bár sokaknak otthonuktól távol kellet tölteniük az éjszakát, senki sem sérült meg komolyabban. A szemtanúk szerint az esetleges áldozatok után kutatva helikopterek köröztek a negyed felett. Számos környékbeli lakóházat és szórakozóhelyet kiürítettek, a negyedbe bevezető utakat pedig lezárták.

A PA jelentése szerint a lángok helyenként tíz méter magasra is felcsaptak.

Az első amatőr felvétel a tűzoltók érkezéséről

Szemtanúk szerint a tűz az egyik népszerű kocsma, a Hawley Arms mögötti piacon, egy standon ütött ki. A BBC News élő képein látni lehetett a pub égő kerthelyiségét is. A Sky News értesülései szerint viszont az első lángok egy környékbeli benzinkútnál csaptak föl a szombat esti órákban.

A Hawley Arms egyébként London egyik leghíresebb kocsmája, nemrégiben még a Hells Angels motoros banda találkozóhelye volt, átalakítása óta viszont olyan sztárok fordultak meg itt, mint Amy Winehouse, Ozzy Ousborne és Pete Doherty.

Sokan voltak

Az üzletekkel, pubokkal, éttermekkel teli, világszerte ismert negyedet egy-egy hétvégén akár félmillió vendég is felkeresi.

Szombaton különösen nagy volt a forgalom, mivel a Londonban élő több tízezer új-zélandi hazája nemzeti napját ünnepelte, az egész városban tömegrendezvényeket tartva.