Megbánhatja, hogy rendőrre reccsentett

2008.09.25. 10:49
Ittas vezetés miatt állították elő, de rendőr elleni erőszakért is eljárás indult egy amerikai férfi ellen.

Letartóztatott a nyugat-virginiai rendőrség egy clarksburgi férfit, mert túl azon, hogy ittasan vezetett és ellenállt a rendőri intézkedésnek, bélgázait szabadjára engedve durván rátámadt az intézkedő rendőrjárőrre. Mint az a The Smoking Gun által közölt dokumentumokból kiderül, a 34 éves Jose A. Cruz lehet az Egyesült Államok igazságszolgáltatásában az első gyanúsított, aki ellen rendőrre szellentés miatt indult eljárás.

Cruz 2008. szeptember 22-én, hétfőn futott bele egy közúti ellenőrzésbe, miután lekapcsolt fényszórókkal vezette autóját, írja az Associated Press. A rendőrök ittasnak találták, ezért előállították a rendőrörsre. Cruz nem volt igazán együttműködő kedvében, de a gyufát azzal húzta ki igazán, hogy ujjlenyomatvétel közben nem türtőztette magát: a székén ülve egyszer csak megemelte egyik lábát, és egy hangosat szellentett, majd a tőle pár lépésre ülő, papírmunkával bíbelődő T.E. Parsons járőr felé legyezte az orrfacsaró bélgázt.

A rendőrségi feljelentés szerint a gáz nagyon szagos volt és rendkívül provokatív módon került érintkezésbe a munkáját végző járőrrel. A rendőrség ezért nemcsak ittas és szabálytalan vezetésért, valamint rendőri intézkedéssel szembeni ellenállásért, de hivatalos személy elleni erőszakért is eljárást indított Cruz ellen.

Cruz mindenesetre tagadta, hogy szándékosan szellentett volna a rendőrre, mint azt újságíróknak elmondta, gyomorbántalmai miatt többször is flatulált, de egyszer sem támadt ezzel az intézkedő rendőrre. Az együttműködés megtagadásával kapcsolatban Cruz az asztmájával magyarázta, hogy nem fújt bele a szondába. Az ötszáz dolláros óvadék fejében szabadlábra helyezett vízvezeték-szerelő állítja, hogy a rendőrök nem engedték a mosdóba, hogy elvégezhesse dolgát, ezért került sor a bűzös incidensre.