Vizsgálják a fegyvercsempészek és a Tesco-rablók kapcsolatát

2005.06.03. 13:14
Nem erősítette meg még pénteken sem az NNI, hogy elfogták volna a budaörsi Tesco áruház előtt történt rablás elkövetőit. A csütörtökön elfogott három férfi ellen egyelőre "csak" fegyvercsempészet gyanúja miatt folyik eljárás.

Még nem gyanúsította meg a budaörsi rablással a Nemzeti Nyomozó Iroda azt a csütörtökön elfogott három férfit, akikről korábbi hírügynökségi jelentések azt feltételezték, hogy ők keveredtek tűzharcba a rendőrökkel a Tesco áruház előtti parkolóban.

Kézigránátot találtak

Az NNI még vizsgálja az esetleges összefüggéseket, hogy lehetett-e közük a most fegyvercsempészet gyanúja miatt elfogott férfiaknak a május 14-i esethez, tudtuk meg Horváczy Emesétől, az NNI sajtóreferensétől. Így továbbra sem tudni, hogy a budaörsi fegyveres rablókat, esetleg csak az ott használt fegyverek beszerzőit, vagy egy teljesen más ügy szereplőit fogták el most az NNI rendőrei.

Azt, hogy milyen fegyvereket, mikor, hol és milyen körülmények között csempésztek a gyanúsítottak, nem hozza még nyilvánosságra a nyomozó iroda, ezzel kapcsolatban a szóvivő csak annyit árult el, hogy találtak náluk kézigránátokat is. A budaörsi rablásban a rablók kézigránátot is bevetettek a kiérkező rendőrök ellen.

Tűzharc, vérdíj

Mint arról az Index is hírt adott, május 14-én este megtámadták a Group 4 Falck pénzszállító autóját a budaörsi Tesco áruház parkolójában. A rablók egy pénzkísérőt combon lőttek, hogy társát a pénz átadására kényszerítsék. A négy álarcos fegyveres a kiérkező rendőrökkel tűzharcba keveredett, még kézigránátot is dobtak az egyik rendőrautóra. A rablóknak nagy tűzerejű, nagyobb messzehordó fegyvereik voltak, miközben a rendőröknek csupán közelharcra alkalmas pisztolyaik.

A rablók harmincmilliós zsákmánnyal menekültek el, a rendőrség és a biztonsági cég összesen ötmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.