Angol börtönben a magyar kerítők

2007.01.14. 20:38
Többéves börtönbüntetésre ítélt egy angol bíróság két meg nem nevezett magyar kerítőt, akik szexrabszolgákat toboroztak egy birminghami bárba. A lányokat a neten szedték össze, majd eladták őket az albánoknak.

Nagy-britanniai bordélyházakba csalt szexrabszolgának két magyar nőt az a magyar pár, amelynek tagjait együttesen öt év és nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte egy bíróság szombaton - jelentette a Financial Times.


Rendőr a Cuddles előtt. Forrás: Birmingham Mail
A pár 22 éves férfitagját 40 hónap, 28 éves barátnőjét pedig 28 hónap börtönre ítélte a bíróság, amiért jelentős összeg ellenében nagy-britanniai bordélyházi szexmunkára toborozott két magyar nőt. A bíróság "szexipari célú szervezett bűnözésnek" minősítette tevékenységüket.

Áldozataik egyike akkor nyerte vissza szabadságát, amikor félszáz brit rendőr rajtaütött a Cuddles nevű, masszázsszalonnak álcázott birminghami bordélyházon. A lány előzőleg kétségbeesett sms-ekben kért segítséget magyarországi barátaitól, és a magyar rendőrök hívták fel brit kollégáik figyelmét az intézményre .

Az ügyészség szerint a szexrabszolgának Angliába vitt nőre különösen sanyarú sors várt azután, hogy 3000 fontért eladták őt albánoknak. A lányt kétszer is megerőszakolták.

Tudták, mire vállalkoznak?

Az elítélt pár egy magyarországi internetes portálon toborzott lányokat escort-munkára, de a brit ügyészség szerint a hirdetésből nyilvánvaló volt, milyen jellegű tevékenységet várnak el tőlük. Két nő mégis Nagy-Britanniába utazott, ahol egy glasgow-i bordélyházban kötöttek ki.

A vádlottak és védőik azzal védekeztek, hogy csupán információval látták el a nőket, akik - szerintük - pontosan tudták, hogy prostituáltként kell majd dolgozniuk Nagy-Britanniában.