Majdnem 2,5 mázsát fogyott

2008.02.13. 09:14
Oda a dicsőség, a valaha 570 kilós mexikói Manuel Urbie már csak emlékezhet arra, hogy milyen volt a világ legkövérebb emberének lenni. Az utóbbi két évben 230 kilót fogyott, és nem akar megállni.

Már 230 kilót fogyott a világ legkövérebb embere, a mexikói Manuel Uribe, és a jelek szerint nincs megállás. A fogyókúra megkezdése előtt 570 kilót mutatott mérleg, és ezzel az impozáns súllyal Urbie a világrekordok Guinness-könyvében.

A 42 éves férfi a legnehezebb időkben legfeljebb a legkövérebb ember címére lehetett büszke, de 5 éven át az ágyat sem tudta elhagyni, az édesanyja és a menyasszonya gondozta. Két éve kezdett fogyókúrázni mexikói, amerikai és olasz orvosok segítségével, diétával és tornával.

És a jelek szerint fogyás közben jön meg az étvágy, Urbie azt tervezi, hogy négy év alatt tovább fogy, és eléri a 120 kilót. S hogy motivációban se legyen hiány, március 9-én Uribét speciális daruval ágyastul kiemelik a lakásából, és teherautóval körbeviszik a városában, hogy a nép csodálhassa a megfogyatkozott "nagyembert".